Дете получи вътрешни изгаряния след консумация на сок в курорта Златни пясъци

0
657
Снимка: Димитър Иванов, Информационна агенция orel.bg

8-годишно дете получи вътрешни изгаряния, след консумация на бутилиран сок във варненския курорт „Златни пясъци“.

По информация на БНТ инцидентът е станал на 11 февруари, а момиченцето е лекувано 12 дни в интензивното отделение на УМБАЛ „Света Марина“ в морския град. Детето е изписано на 23 февруари в добро състояние.

8-годишното момиченце е отпило от бутилиран плодов сок и след секунди усетило остро парене и болки в гърлото. От устата му започнала да излиза пяна, след което е било прието по спешност в лечебното заведение с изгаряния по хранопровода.

Сигнали са подадени в МВР, в Българската агенцията за безопасност на храните (БАБХ) и прокуратурата.

В процес на изготвяне е химическа експертиза, която трябва да установи кое е вещество в сока е предизвикало изгарянията. Всички напитки от вида, които са били налични в хотела, са иззети и предадени на разследващите, съобщи Станислава Бакалова – говорител на Районна прокуратура във Варна.

Сигнализирана е и ОДБХ-Варна, която следва да извърши собствена проверка за партидата и за наличните количества в търговската мрежа, посочи още Бакалова.

Прокуратурата и БАБХ разследват случая, по който е образувано наказателно производство за съдържание на опасни вещества в храни и напитки.