Изчезналите момичета може вече и да не са в Мездра (СНИМКИ)

0
127
14-годишната Галена и 12-годишната Памела

Родителите на 14-годишната Галена и 12-годишната Памела, които в понеделник сутрин изчезнаха в Мездра, вече са сигнализирали местната полиция. От там проверяват камерите в целия град, а по първоначални данни момичетата са стигнали до автогарата. След това обаче следите им се губят.

Това споделиха майките на момичетата, които си отправиха и обвинения една към друга кое дете е виновно за изчезването на другото.

Момичетата са близки приятелки. Според майката на Галена, Петрана Тошкова, детето й е напуснало дома си в понеделник сутринта, защото била изпратена до градската поликлиника. След като се върнала от там, тя се срещнала с друга нейна приятелка – Анна Мария. По това време Памела пък била на училище.

Малката Анна-Мария разказала на майката на Галена, че около 10 часа момичето си е тръгнало с думите:

Аз си тръгвам, защото мама ще се притесни„, но оттогава не я е чувала.

Галена е носила черен суетшърт, черни дънки и жълти маратонки с бяла подметка. Тя е червенокоса.

Тошка Генчева, майка на 12-годишната Памела, разказа пред „24 часа“, че класната ръководителка на детето й е потвърдила, че последно е видяла момичето в голямото междучасие.

По думите на майката на по-малкото изчезнало дете Галена и Памела заедно са тръгнали в посока автогара Мездра в 10:30 часа. Ходели са пеша.

Обиколихме целия град. Доброволци обикаляха с таксита да ги търсят. Няма ги. Изчезнаха вдън земя„, проплака майката на Памела.

12-годишната Памела е носила бели дънки, черни маратонки и синьо яке. Майка й разказа още, че имат роднини в село Долна Кремена, но и там не са ги виждали.

Галена
Памела