Йълдъз Чааръ Атиксой коментира отношенията си с Берк Октай

0
193

Талантливата 36-годишна актриса Йълдъз Чааръ Атиксой е позната у нас в образа на Берин, най-голямата дъщеря на Али и Джемиле, от рейтинговата семейна сага „Времето лети”. В продължение на две години следва специалност „Театър” в Измирския културен център и продължава образованието си в школата „Мюждат Гезен”.

Дебютът си на малкия екран прави с епизодична роля в поредицата „Голямото събиране” (2004), а най-новият проект с нейно участие е историческата суперпродукция „Основателя Осман”, където вдъхва живот на Малхун Султан”.

През 2022-а година Йълдъз се омъжи за обичания у нас актьор Берк Октай, известен на зрителите в България в ролята на Чаатай от „Опасно изкушение” и Синан от „Опасни улици”. В едно от последните си интервюта тя коментира романтичната си връзка с Берк, която започва през 2019-а година. Двамата се запознават през 2017-а година на снимачната площадка на сериала „Войници”, но по това време Берк е женен и те поддържат единствено приятелски отношения.

От самото начало с Берк знаехме, че ще се оженим. Това е от нещата, които не могат да се обяснят, но беше закодирано в душите ни, които се разпознаха, почувствахме го. Отне време на умовете ни да възприемат този факт, на нас ни се струваше, че сме закъснели с това решение. С Берк се опознахме и станахме добри другари. Затова, когато описваме отношенията си, обясняваме: „Сякаш воалът над очите ни се вдигна и настъпи точното време, за да бъдем заедно”, споделя тя.

Атиксой посочва, че с Октай са изгладили всички свои различия и оценява високо неговите положителни качества: „Винаги казвам на Берк: „Влюбих се в съвестта ти”. Мисля, че да изпитва състрадание, подхожда много на един мъж. С това и той ме впечатли. Щастлива съм, че срещнах мъж с толкова чисто сърце”.

Октай и любимата му се ожениха на елегантна церемония в дома им в квартал „Полонезкой”, разположен в азиатската част на Истанбул. Актрисата разкрива, че от самото начало Берк е обещал да организират сватбата на мечтите й: „Остави подготовката на мен, но обменяхме идеи. Той се съгласяваше с всичко, което исках, и впоследствие се опитах да открия това, което ще се хареса и на двама ни”.

Тя се надява с Берк да сбъднат мечтата си да прекарат остатъка от живота си заедно: „Надявам се да остареем ръка за ръка”.