ТРАГЕДИЯ: Братът на Мадона паднал жертва на алкохола

0
49
Мадона и 66-годишния Антъни Чиконе

Най-големият брат на Мадона Антъни Чиконе почина на 66-годишна възраст, отритнат от семейството и бездомен. Години наред Антъни живее под мост в Мичиган и дави мъката си в алкохол, който се оказва една от причините за трагичния му край.

В изявление в социалните мрежи зетят на кралицата на попа – Джо Хенри потвърди тъжната новина, като написа: „Антъни Джерард Чиконе напусна този свят. Познавам го от 15-годишен, нашето детство премина в Мичиган, но оттогава са отминали толкова много години„.

Мадона, която е родена в Мичиган в семейството на ревностни католици, е израснала в предградията на Детройт с заедно със своите братя и сестри, най-големият от които е Антъни, роден две години преди нея през 1956 година.

Въпреки че Мадона се мести да живее в Ню Йорк през 1978 г., за да се занимава с танци и да се впусне в това, което ще се окаже изключително успешна кариера, той остава в Мичиган, работейки за фирмата на техния баща, преди да стане жертва на алкохолизма.

Подобно на Мадона, Антъни Чиконе също прекарва известно време в Ню Йорк в края на 80-те години. Тогава Антъни излиза с Каролина Генго, която описа бившия си любим в положителна светлина. „Той беше изгубена душа, опитваща се да намери пътя си, но беше добър човек“, каза тя.

Антъни държеше своите книги навсякъде, това беше всичко, което всъщност притежаваше. Обичаше да чете за живота и философията“, разкри Генго, според която той не одобрявал скандалната известност на сестра си, пише DailyMail.

Генго разказа за една от ситуациите, на която е станала свидетелка. По случай рождения си ден Антъни получил обаждане от асистента на Мадона, който го попитал колко пари да му преведа, за да си купи подарък. Каролина Генго е на мнение, че след този случай Антъни и Мадона се отчуждили още повече.

В продължение на няколко години Антъни Чиконе спи под мост в Мичиган, а действията му привличат вниманието на медиите. След като животът в нищета на брата на най-известната личност в САЩ става обществено достояние, семейството на Мадона обяви, че желае да възстанови прекъснатите семейни връзки.

Това се случва, след като в продължение на години Антъни намеква публично, че неговите близки са му обърнали гръб. „Аз съм нула в техните очи, не човек, а срам“, ожали се Антъни през 2011 г. Пред DailyMail. „Ако замръзна до смърт, семейството ми вероятно няма да научи за това в следващите шест месеца“, каза тогава Антъни. По това време Чиконе живее под речен мост в Мичиган, притежава единствено спален чувал и си прави компания с единствения си приятел – друг бездомник на име Майкъл.

Чиконе се слива с потока от бездомни в ски курорта Травърс Сити, когато губи своето работно място във винарната на баща си. Лозето, което поддържат неговия баща и мащеха се намира на около 20 мили от моста, където Антъни прекарва години наред като бездомник.

Семейството ми обърна гръб, когато започнах да изпитвам трудности. Защо сестра ми е мултимилионерка, а аз съм бездомен на улицата? Мислите ли, че не съм отговорил на този въпрос милиони пъти. Това може да се случи на всеки. Никога не казвай никога“, философски коментира Антъни.

Докато е жив Антъни Чиконе се ядосва на тези, които намират за смешно, че на братът на толкова голяма звезда се налага да живее под мост. Той обаче е категоричен, че не иска пари от богатата си сестра, независимо дали са предложени или не.

Не желае да получавам безплатни подаръци заради сестра ми. Не търся никаква реклама“, заявява Антъни, като добавя, че разчита на топлия обяд, който местните църкви предоставят на бездомните.

Антъни, който навремето е работил в рибар в Аляска и асистент на популярен нюйоркски фотограф, по това време припечелва по някой друг долар, като събира бутилки и кутии от чуждите кофи за боклук.

Мадона е наясно с тежкото положение на своя брат и многократно предлага да плаща за лечението му в рехабилитационен център. Бащата на Антъни също е съгласен той да се върне на работа във неговата винарна, но само ако получи професионална помощ.

Въпреки подадената ръка, Антъни отказва помощ от страна на близките си. „Изглежда семейството ми смята, че рехабилитацията е някаква магическа панацея за болестите в живота“, отсича той.

Лъч надежда се появява за Антъни Чиконе през 2017 г. След престой в рехабилитационна клиника и повторното му интегриране в семейния живот.